GML Sport

Malmö FF siktar högt med hybridgräs

GML Sport fortsätter att installera hybridgräs till toppklubbarna i Sverige. Senast i raden är Malmö FF där Malmö stad satsats stort på ombyggnad av föreningens träningsplaner med såväl hybridgräs som sektionsbaserad uppvärmning.

Den stora ytan, som Malmö FF hyr av Malmö stad, motsvarar nästan två fullskaliga fotbollsplaner och har redan haft sin smygpremiär. Den 11 oktober testade A-laget underlaget för första gången och i början av 2018 kommer underlaget att användas fullt ut.
Håkan Zetterstrand, Stadionområdets enhetschef på Fritidsförvaltningen, menar att målet är att dubblera från dagens 300 brukartimmar till i vart fall 600 timmar. Detta tack vare samma lösning av hybridgräs som Allsvenska IFK Göteborg har lagt på Kamratgården.

Att spela fotboll på en hybridplan skiljer sig mer eller mindre ingenting från att spela på en naturlig gräsplan, konstgräset i planen kommer endast att finnas i botten och fungera som en armering som kraftigt minskar risken för uppslitna och visuellt fula områden.

Finjustering av ytan, installation av hybridmattan, insådd och ”grow in” har genomförts av GML Sport AB

  • Vi på GML Sport AB är stolta över att ha fått förtroende att lägga den nya mattan på MFFs träningsanläggning. Arbetet har flutit på väldigt bra och när det var som mest intensivt jobbade runt 10 personer med att få planen lagd, GML’s Marcus Fridh.

Läs mer om hybridgräs: http://gmlsport.se/tjansterna/hybridgras/

 

Externa länkar:

http://www.mff.se/aktuellt/nyheter/Nyheter/2017-05-03_hybridgraset

https://www.allsvenskan.se/premiar-for-mffs-nya-hybridgras-fantastisk-niva/

https://www.fotbollskanalen.se/allsvenskan/malmo-ff-invigde-sin-nya-hybridgrasplan-fantastisk-niva-pa-den/

https://www.skanesport.se/2017/10/11/mffs-hybridgras-premiar-blev-en-succe/

 

GML Sport
– Proffs på gröna sportytor
Garvaren, SE-341 60 Ljungby | +46 (0)372-885 00 | info@gmlsport.se