GML Sport

Rekordsnabb etablering av hybridgräs på Myresjöhus Arena

Endast 4,5 vecka efter sådd var det dags för premiärmatch på den nya hybridgräsmattan i Växjö. Detta tack vare ett intensivt och specialanpassat skötselarbete av GML Sport där alla insatser var noggrant planerade. Normal byggtid för projekt som detta är 10-12 veckor.

Hybridgräs spås bli framtidens arenaunderlag. Tack vare den unika kombinationen mellan natur- och konstgräs där konstgräset fungerar som en form av armering får man det bästa av två världar. Hybridgräs är ett slitstarkt underlag som ger möjlighet till fler speltimmar samt ökar möjligheten att förlänga säsongen.

Snabbt projekt
Arbetet med att installera hybridgräset på Myresjöhus Arena var hårt reglerat tidsmässigt av sommaruppehållet i seriespelen. Byggledare Marcus Fridh är mycket nöjd med resultatet.
-Vårt arbete har flutit på exemplariskt från dag ett. Vi har ett sammansvetsat team i allt från avskalning, byggnation, installation, dressning, gödsling och sådd, alla kan och vet vad som behöver göras. Redan två veckor efter sådd klipptes planen första gången och matchpremiär dryga två veckor senare är rekordsnabbt!

Intensiv Grow-In
Trots extrem värme har gräset redan hunnit få starka och kraftiga rötter. En intensiv insådd enligt ett strikt schema har gett fantastiska resultat. En ny metod med vätmedelsbehandlade fröer har använts tillsammans med de senaste RPR-fröerna.

Premiärmatchen
Premiären på Myresjöhus Arena’s hybridgräsplan gick av stapeln lördagen den 4 augusti. Östers IF tog emot Varbergs BOIS i superettan. Inför 2315 åskådare slutade matchen 1-1.

För mer information om hybridgräs, ombyggnation, dränering och skötsel kontakta:
Anders Kristiansson, försäljningschef GML Sport, 0708-92 22 28
Marcus Fridh, byggledare GML Sport, 0733-23 60 58

GML Sport
– Proffs på gröna sportytor
Garvaren, SE-341 60 Ljungby | +46 (0)372-885 00 | info@gmlsport.se